|
|
- alfabemizin 4. harfidir.
- alfabemizin 4. harfi , ilk sert sessiz harfidir.ingilizlere ch ya da tch diye anlatılır.c harfinin sertleşmesi sonucu oluşur.
(skuba, 15.11.2004 03:10 ~ 03:11)
- çağatay gülersoylular isimli itü makina mühendisliği mezunu genç adama lise yıllarında (bfl) verilen ad.
- ernesto che guevara'nın ortanca isminin yani che'nin okunuşu.
- (bkz: bizi uzaylı sanan giriler)
- bir sunay akın şiiridir.
onlar abc'yi öğrettiler,
che'yi biz öğrendik..(lethromar, 28.06.2006 00:27 ~ 19.07.2007 13:18)
- en az bilinen türkçe karakterle harflerden biridir*
az bilinmesinin nedenlerine gelince
-öğseğseğ sınavı olsun lgs sınavı olsun asla ç harfiyle başlayan test yoktur.
-ismimde ğ olmasına rağmen ç olmasını istemezdim.
-c counter strike ta bi işe yarar. ç yaramaz. farklı kombinasyonlarla secondaary silaha mermi alabilirsiniz.
kişisel not: ağğmet karacağ diye okumaya çalışan arkadaşlar. lütfen telaffuza dikkat..
- ispanyolca'da s sesi veren harftir.
(wykka, 05.03.2007 00:58)
- c den sonra d den önce gelen, c'nin evrim geçirmiş hali, küpelisi.
- an itibariyle 4. nesil çaylak olmuş can kişi.
canım sıkıldı, çok alışmıştım ben bu adamın 1.5 sayfalık mesajlarına ;eksik mi kalacak şimdi? kiminle kurtaracağım bu vatanı sayfalarca .
bitirme tezini bitirebilseydi eğer hızlı bir dönüş yapacaktı sözlüğe, biriktiriyordu hani
gel geri ya.çok özlerim ben seni .
- ayaküstü geçiştirilen duyguların ve sözcüklerin çağında kelimelerin hakkını veren, nev-i şahsına münhasır kalem. gözümüz yollardadır. geri gelmesini beklemekteyiz.
- çaylak olma konusunda tecrübe sahibi biri olarak sıkma canını demek istediğim yazar. hepimiz geçtik bu yollardan. valla bak. hadi gülümse. 10 dene giri yap.
- uçtu uçtu kuş uçtu.
uçmuş yazardır.(yazardı)
- yok olmaya yüz tutan güzide harf. yeni yetişen yetmelere alfabe sorulunca a,b,c,d diye saymaya başladılar.
(bkz: anaokullarında ingilizce eğitim)
- ben uyurken
duvarıma tırmandın
güllerimi yoldun
ve bütün şikayetin
sen uyurken
bahçene girenlerden
özdemir asaf
|