|
|
- 169 ülkeyi temsilen 9356 sporcunun katıldığı ve abd'nin magic johnson, michael jordan ve larry bird'ün de oyuncuları olduğu bir dream team ile geldiği olimpiyatlardır. bu olimpiyatlarda ethiyopya adına yarışan derartu tulu 10.000metrede altın madalyaya koşarak olimpiyatlarda birincilik kazanan ilk afrikalı siyahi kadın olmuştur. aynı yarışmada ikincinin güney afrikalı bir beyaz olan elena meyer'in kazanmış olması olimpiyatların anlamı bakımından önemlidir.
aynı gün içinde 4 altınla rekor kırarak toplamda 6 altın madalya alan beyaz rus vitaly scherbo kuşkusuz 117 sayı ortalamasıyla ve hiç mola istemeden olimpiyat altınını kucaklayan dream team ile beraber 1992 olimpiyat oyunlarının yıldızıdır.
- http://www.olympic.org/...
"cobi" adlı bu maskotun çizgi filmi vardı. nasıl bir hikayeye sahipti hiç hatırlamıyorum ama müsabakalardan önce yayınlanıyordu sanırım. kıyafeti yeşil-kırmızı kalmış aklımda fakat bulduğumuz resminde gayet resmi bir kıyafete sahip. artık bilmiyorum geniş bir kreasyona mı sahip yoksa hafızam bana kötü bir oyun mu oynuyor.(nevres, 03.06.2007 04:13 ~ 04:19)
|