zülkarneynzülkarneyn

forum genci alışveriş merkezi olanından değil en terazilisinden.

(bkz: ayşe hür)

deniz hukuku konusunda engin bilgileri olduğunu şıp diye anlatıvermiştir bana. boğazların denetimi salt türk himayesinde olmayabilir ancak atlasa baktığında istanbul boğazı ve çanakkale boğazını hangi ülke sınırları içersinde görüyor çok merak etmekteyim. o dönemde teklif edilen boğazların uluslarası komisyona bırakılmasının içinde hangi şartların olduğunu bilmesi gereken yazar. boğazların denetiminde uluslararası hukuka göre ki deniz hukukunu kapsar olması gereken barış dönemi içersinde ticaret gemilerine kısıtlama getirilmemesi ve savaş döneminde bazı kısıtlamaların uygulanabiliyor olmasıdır. bu kısıtlama ve denetim yetkisi türk devletindedir ve bu montrö boğazlar sözleşmesiyle kazanılmıştır. bu egemenlik hakkının hangi kısmından rahatsızlık duyuyor çok merak etmekteyim. ayrıca ayşe hür başlığı altındaki girimi okuduğunda sadece boğazlar konusuna takmış olmasıda ayrı bir noktadır. sözünü ettiğim diğer kısımlara itiraz etmesini daha çok isterdim ki gerçek bir fikir alışverişi sağlanabilsin.
daha fazlasını oku

belki ilginizi çeker
itü sözlük