toto |
yüz metreden fark edilebilen sivilceyüz metreden fark edilebilen sivilce

sivilce artık şişebileceği kadar şişmiş, ucu beyazlamış, dokunsanız patlayacak kıvama gelmiştir. sivilce, size 'bak 100 metreden bile farkedilebiliyorum, allahaşkına sık artık beni' gibi mesajlar vermektedir. bu durumda yapılacak en iyi şey, bu mesajlara kulak verip sivilcenizi sıkmak ya da o sivilce kendi kendine yok olana kadar -bu da yaklaşık bir haftaya tekabül eder- evden dışarı çıkmamaktır. evden çıkıp sivilceyi de sıkmamak sizin için pek hayırlı olmayacaktır, çünkü hiç bir kapatıcıyla yok edilemeyen, aksine daha da belirgin hale gelen sivilce, karşılaştığınız her kişi tarafından farkedilecek ve bu kişilerin hepsi 'aa sivilce çıkmış! vik vik vik bıdı bıdı bıdı' şeklinde sanki siz hiç o sivilceyi görmüyormuşsunuzça kafanızın şişmesine sebep olacaklardır. zaten aklınızdan bir türlü çıkmayan sivilce, bu kişiler sayesinde sizi iyice bunalıma, komplekse sokacaktır. hele bir de pms dönemindeyseniz, '20yaşına geldim hala sivilcem çıkıyoğğr, böhüüğğğ, hiç geçmiyceğk mi bunlar böhüğğy..' diyerek gününüzün içine sıçabilirsiniz. ama bundan da kötüsü vardır ki, sivilcenizi topluca oturduğunuz bir yerde tuvalete gidip sıkmaktır. siz içiniz rahatlamış bir şekilde masaya döndüğünüzde, zaten normalde de pek haz etmediğiniz bir kız arkadaşınız -ki bu genelde sivilcenin çıktığını ilk gördüğü anda farkedip yüksek sesi sayesinde herkese duyuran kişi olur- herkesin duyabileceği şekilde; 'aa sivilceni mi sıktın?! sıkmasaydın ya izi kalır şimdi. kızartmışsın da bak!' der ve dünyanızın yıkılmasına sebep olur. siz masumca gidip sadece sivilcenizi sıkmışken ve de bu sivilce sadece size aitken, kimseyi de ilgilendirmezken; bu kendini bilmez kişi tarafından bi anda herkesin sorunu haline gelmiş ve topluluktan sivilcenizle ilgili 'evet ya, niye sıktın? o kadar kötü de değildi..' nidaları yükselir. bu konuşmalar o kadar uzar ki, yan masadaki yakışıklının duymamasına olanak kalmaz hatta. 'lan yavuk, madem o kadar kötü değildi, bok mu vardı da ikide bir gözünü sivilceme dikip moralimi göçerttin?! terbiyesizin evladı..' demek gelir içinizden, ama diyemezsiniz. sessiz sessiz gülümser, konuyu değiştirmek için çırpınırsınız. değiştirseniz de, aklınızın bi köşesinde yer eder uzun süre. geçmiş olsundur.*
daha fazlasını oku

itü sözlük