yükleniyor
u2
u2u2

ölmez sağ kalırsak seneye türkiyede olacak grup, tabi kendileride bu bir yılda hayatta kalmayı başarabilmeliler. az mı lan 1 yıl var daha adamlar açıklama yapmış geliyoruz diye. hobaa ne mutlu olduk, kalkıp oynayalım 6 eylül 2010 da türkiyedeymişler.

bana göre bu istanbul konserinin altında devlet bakanı egemen bağış ın u2 nin solisti bono ya doğu batı sentezi altında 2010 istanbul kültür başkentinin can damarı olan istanbul boğazında bile konser verebileceğini söylemeside etkili olmuştur gerçi konser atatürk olimpiyat stadında gerçekleşecek deniliyor ama fark etmez ben 3 ay içinde ne değişti onu merak ediyorum.

şimdi ben burda u2 düşmanı gibi görünmek istemem yaptıkları müziği sorgusuz sualsiz beğeniyorum ama burda bir çelişki var arkadaş sen bu zamana kadar türkiyede düşünce özgürlüğü yok bahanesi ile konser verme. üstüne birde git savaş suçlusu generali lahey savaş suçluları mahkemesine teslim etmeyen hırvatistan devletinde konser ver, o halkı o devletten bağımsız olarak düşündünde bizi niye türkiye devletinden bağımsız olarak düşünüp bu düşünceye destek verenlere destek olmadın. ben bu haberden sonra u2 nun savunduğu bütün değerleri sorgularım. yaptığı bütün dayanışma mesajları, ezilenlerin, hakkını arayanların yanındayız mesajını sorgularım. demek ki sen de yeri gelince paraya veya bazı atraksiyonel vaadlere kanabiliyor ve inandığın değerlere sırt çevirebiliyorsun! bu da benim inandığım u2 ruhuna ters hani nerde özgürlük yoksa bizde yokuz u2 su hani nerde. daha bu yaz gelmediniz türkiyeye özgürlük martavallarını sığınıp durdunuz. daha aynı yaz yeni bitmişken ne değişti bu türkiye de, açılım lafı mı? valla ben bu habere inanmak istemiyorum ama hırvatistana giden amerikadan çıkmayıp, insan hakları mesajları veren bir u2 ya benim inancım kalmamıştır artık. ha yaptıkları müziklerini yine dinlerim, konserlerine gidebilirsem giderim ama bono çıkıpta şu vakıfa, şu ezilen gruba destek veriyoruz açıklamaları yaptığında artık kıçımla güleceğim.

oysa saf gibi inanmıştım lan ben bu gruba. g8 zirvesine karşı verdiği müzik ve barış tepkisi ile, çernobil çocukları projesi veya greenpeacein bir çok projesine bunlar destek olmuş beni benden almışlardı. her şeyden önce inançları var sanmıştım. bildikleri değerler uğruna elinden geleni yapıyorlar sanmıştım. elbette yapabilecek çok şeyleri yok ama lafları yetiyordu onlarda yalanmış hocam, bu haber bana bunu gösterdi. daha doğrusu hırvatistan konserinde kayış kopmuştude bu konser haberi son noktayı koymamı sağladı, bu da benim haklarında ki nacizane görüşümdür.

tanım: iyi müzikler yapan grup.
daha fazlasını oku

belki ilginizi çeker
itü sözlük