star wars fanı denilen uzaylı ırkın hakkında pek bi kaprisli olduğu film serisi. ısrarla ilk trilogy i göklere çıkarırken son trilogy i yerden yere vururlar.
daha önce bu filmlerin hiçbir sahnesini doğru düzgün izlememiş biri olarak geçen hafta girdim sharebusa aslanlar gibi tüm episodeleri indirdim. hikayedeki sırayla (önce episode i,sonra episode ii... ) izledim. ilk 3 episode yi bitirene kadar herşey güzeldi, zevkliydi, karizmaydı. sonra o herkesin yere göğe sığdıramadıkları efsaneleri izledim.
ya kardeşim bu ne biçim işkencedir allahını seversen. star wars fanlarınınn filmleri nereleriyle izlediklerini bilmiyorum ama benim kendi gözlerimle gördüklerim: episode 4, 5, 6 felaket. tamam o zamanın teknolojisiyle iyi iş çıkarmış, iyi para harcamış, aferin vesair de izlenmiyor bunlar 2008 de.
filmde o herzaman bahsedilen meşhur epik havadan eser yok. dövüş sahneleri çocukken elimize ışın sopalarımızı alıp bir sağdan bir soldan vurduğumuz kılıç oyunlarına benziyor. a new hope'taki darth vader vs obi-wan kenobi şeysine bakın birde revenge of the sith'teki anakin skywalker vs obi-wan kenobi kapışmasına bakın.
tabii az da olsa bazı güzellikleri de var sonradan çevrilenlere göre. mesela jar-jar karakteri yok. aletler gemiler daha gerçekçi. hikaye biraz daha sağlam.
ayrıca (bkz: geçmişe takılıp kalmak)
daha fazlasını oku