2009 yapımını izleyip geldim, siz romalılara laflar hazırladım!..
spoiler gibimsi;
1) oyunculuklar oldukça iyiydi ancak kirkimiz zaman zaman top model gibi kasıldıkça kasılıp durdu, böyle bi havalar, ben her şeyi yaparım tribi.
2) görsel efektler fazlasıyla tatmin ediciydi.
3) uzayda ciuv ciuv diye ses çıkmaz, çıksa da yayılmaz, yapmayın artık şunu! ama diğer yandan da yerine ne koycaz ki? kübrik'in sipesy odisisindeki gibi klasik müzik mi? olmaz tabii bu filme..
4) 17 yaşındaki rusumuz her ne kadar sevimli de olsa, büsbütün gene "amerika ruslara laf sokuyor" durumu olmuş, komik ama yanlış yapıyorsun abraaam!
5) can luis pikart ve deyta'mı inim inim arıyorum hala, çok özledim.
6) spakın dünyasına uzatılan o kablomsu şeyin üzerinde kirk ve çunli dövüşürken, çunlinin ateşin üzerine attığı adamın yanma sahnesi çok kolpaydı..
bunların dışında özel olarak söylemek istediğim iki şeyse;
film şu son zamanlardaki "tiineycır filmiyiz biz hey hey hey arada sırada pek amerikanca espriler de yapıyoruz hey hey hey" durumundan ne yazık ki nasibini almıştı..
bu kadar olumsuz konuştum ama;
filme gidin izleyin, gayet güzel olmuş.
battlestar galactica'dan sonra e tabii ki insan aradığını bulamıyor, battlestar çıtayı korkunç yükseklere taşıdı..
ve, bir dönem star trek öylesine sıçıp batırmıştı ki, bir harabeyi tiineycırsal malzemelerle de olsa yeniden hayata döndürdümüş abraaam..
yıllar sonra yeniden enterprise'ın o ulvi yüzünü görmek mükemmeldi.
her zaman dediğim ve kimsenin iplemediği cümleyle bitirelim;
space! final frontier!
daha fazlasını oku