sanal alemde kurulan dostluklar üzerine çok şey söylenir, ki çoğu da doğrudur çünkü herkes kendi tecrübelerini koyar sohbet masasına. bana söz sırası geldiğinde ise çoğu zaman savunmuşumdur hangi ortamda başlarsa başlasın dostluğun güzelliğini ve gerçek anlamda bulunabildiyse bir dost bulmanın ne kadar özel olduğunu.
hayatınıza dahil ettiğiniz kişiye dost sıfatını biçtiyseniz hangi ortamda kurulduğu önemli değildir çünkü benim için. benim bu sözlerim üzerine çoğu zaman aldığım eleştiri ise; insanların sanal ortamda kullandıkları nickler ardına gizlendikleri ve çoğu kişinin gerçek kimliğini ortaya koymadığı olur. bunda da haklılar çünkü bu da tecrübeyle sabit. peki pire için yorgan yakar mısınız? gerçek hayatta birlikte doğup büyüdüğünüz ve can dostum dediğiniz, gerçekten tanıdığımızı iddia ettiğimiz insanlar bizi hiç mi yanıltmazlar?
sarmalak ile dostluğumuz itü sözlük temeline dayanıyor. birbirimize dost sıfatını biçebilmek için çok zaman geçmesi gerekmedi üstelik ve biz bunu birbirimize karşılıklı olarak biçtik. bu öyle güzel bir şeyki, hislerin, güvenin, özverinin karşılıklı olması. daha öncede buna benzer kelimeleri yazdım onun hakkında, şimdinin farkı ne diyebilir bizi tanıyan arkadaşlarım.
bugünün farkı şu ki, artık onunla aramızda kilometreler yok. onunla aynı şehrin kirli havasını soluyoruz iki gündür ve bu beni çok mutlu ediyor. bir mesajla başlayan dostluğumuz artık gerçek hayatta ve yüz yüze devam ediyor. bu da beni bir kez daha haklı çıkartıyor. ne o artık sarmalak ne de ben jassmine'im onun için. biz bu aşamaları çoktan aşmıştık ama bir dostun gözlerinin içine bakıp derdinizi anlatırken, ona güvenirken yanılmadığınızı bilmek o kadar güzel ki!
teşekkür ederim varlığın, güvenin ve daha nice sana dair herşey için, iyi ki varsın can dostum!
daha fazlasını oku