günümüzde kullanılan "romantizm"in ilginç bir takvimi var. "özel" gün diye tabir edilen günler uydurmuş birileri ve o günlerde olunması gerektiğinden daha romantik olmak gerekiyor nedense. yani doğumgünü ise, misal, sevgililerden birinin, "romantik bir akşam yemeği" yenmeli. kim karar vermiş bunlara bilmiyorum elbet.
kızlar "default" olarak romantik kabul edildiğinden, genellikle erkeklerin romantik olup olmadığı söz konusu oluyor. çiçek almak, şarap içmek, günbatımı, mum, kemanlı müzik gibi belirteçleri de var bu romantizmin. bir de aydınlıkta olmuyor genelde. loş ya da karanlık olacak ortam. romantik insan hassas, duygulu, nazik, vb sayılıyor. çok romantik değilseniz duygusuz, kaba, hatta odun sayılıyorsunuz yerine göre. nasıl bir sistematik varsa artık bilemeyeceğim.
belki öküzlük bende, kestiremiyorum ama bence; arada bir sürü çiçek, mum, tabak çanak varken (yanyana değil) karşılıklı yemek yemektense sabah uyandığınızda sıcak bir "günaydın" mesajı almak çok daha romantiktir. ben de böyle tanımlamak istiyorum işte, kim karışır. duygusuzum, kabayım, ne biçimimim.
daha fazlasını oku