|  | | |
anathema+porcupine tree+pain of salvation+opeth+üzerine oryantal sos...
müziklerinde bunlar gibi ve bunların dışında pek çok tanıdık ses var. gerçekten de bu grubu dinleyip de en az bir gruba benzetmemiş birini görmedim. her albümlerinde farklı farklı gruplara benzetiliyorlar ama bu genelde olumsuz eleştiri için olmuyor. çünkü bu adamlar neyi birleştirirse birleştirsinler güzel birleştiriyorlar. belli ki etkilendikleri gruplar, müzik türleri çok fazla ve onları birleştirebilmeleri için gereken yaratıcılık ve hissiyat da zaten onlarda gayet mevcut gibi görünüyor.
vokalin sesi de pamık gibi. çok güzel ve asla rahatsız etmiyor. ayrıca bazı şarkılarda da yanık yanık söylüyor türkü gibin. kanımca uzun hava da iyi okur bu adam. onun dışında pek çok şarkılarında da gerek yapı itibariyle gerek de gitaristin sololarında doğu esintileri kulağıma çarptı. bu da hoşuma kaçan bir şey olmuştur her zaman.
temel olarak müziklerine baktığımızda müziğin gayet hissiyatlı, atmosfere dayalı ve oldukça progresif yapıya sahip olduğunu görüyoruz. dinlediğim albümleri itibariyle klavyeyi gayet ön planda tutuyorlar ve oluşturdukları atmosferde bunun da payı büyük. rudess usta gibi " vicuuu viyuuuv " öttürmeden hallediyor işini klavyeci. buradan ona da şukelalarımı iletiyorum.
kendilerini dinlemeye başlayalı kısa bir süre oldu fakat onları şimdiden dinlediğim en iyi progresif rock/metal gruplarının arasına koydum diyebilirim. bahsettiğim müzik tarzlarını sevenler mutlaka tadına bakmalı bu müziğin. çünkü gerçekten denemeye değer kalitede işler çıkartıyorlar.
daha fazlasını oku