2006 yapımı sofia copolla filmi.
afişindeki kirsten dunst'a tav olup indirdiğim filmden aklımda sadece iki fikir kaldı:
-paran varsa hayatını yaşarsın.
-kirsten dunst güzeldir. bulup da yemeyen kerizdir (izlediğinizde ne demek istediğimi anayacaksınız).
bu filmi sakın benim gibi açken izlemeyin çünkü bütün karakterler 2 saat boyunca bir şeyler tıkınıyor. belki de bu yüzden bir şey anlamadım. bitişine 20 dakika kala artık dayanamayıp gecenin köründe burger türk'ü yardıma çağırdım, sağolsunlar hemen geldiler.
aslında filmin bana verdiği asıl fikir punk is not dead!!! oldu.
güzel olan bu repliği duvara karşı'da birol ünel'in sarfetmiş olması, ki kendisi transylvania da asia argento'yla birlikte oynamıştı, o da marie antoinette'te kralın metresi rolünde karşımıza çıkıyor. ayrıca marianne faithfull'u da avusturya kraliçesi rolünde görmek mümkün. kirsten dunst için indiridiğim filmin yönetmeninin sofia copolla çıkması da hoş bir rastlantı oldu (ki kendisini lost in translationdan severim).
böylece hayatın sadece pozitif bilimle açıklanamayan bir matematiği olduğu konusundaki teorim bir kere daha sağlanmış oldu. bu filmin bana kattığı önemli bir şey varsa, o da budur.
daha fazlasını oku