itü sözlükitü sözlükitü sözlükitü sözlük
itü sözlükitü sözlükitü sözlükitü sözlük
1 2 geri
ekşi sözlüğün yazar alımlarını açmasından bu yana performansından herhangi bir düşüş olmamış yerdir. takip etmek isteyenler için sol üst köşede "itü sözlük" yazan yere bir kere tıklayın, sonra ordan online istatistiklere bir göz gezdirin. okur sayısı her geçen gün artmakta. şu konuyu bir türlü anlayamadım, anlayamayacağım da galiba;
"çok yazı yazılan bir yer, iyi bir yerdir."
bu prensibi bir ara uludağ sözlük baya baya benimsemişti. açılan başlık sayısı ekşiyi geçti, biz daha iyiyiz daha popüleriz gibi söylemleri vardı bir ara. ama açılan başlıklara bakıyorsunuz içlerinde en fazla bir iki kelimeden oluşan çoğu bakınızdan oluşan boş boş entry* var. ne okumaktan zevk alınır, ne yazmaktan öyle bir ortamda.(uludağda hiç bulunmadım ne yazar ne okur olarak, arada girip bakıyordum merakta). şimdi ekşi sözlük yeni yazar alımlarını açmasıyla beraber herkes oraya hücüm etmiştir. yapması gerekeni yapmıştır ekşi kendi için. alınan nerdeyse çaylaklarla beraber 100.000'e yakın yeni yazar ve yazar adayı şu an olan gücüyle ne var ne yok yazıyor. ama okuma oranı şu an için oldukça düşmüş bir durumda. eskiden yazılan bir entry hemen oylanıp bir iki tane olumlu veya olumsuz tepki mesajı alırken şimdi durum eskisi gibi değil.
itü sözlüğe dönecek olursak, boş beleş bir insan olduğum için online istatistiklere kafam estikçe bakarım. her geçen gün bariz bir şekilde okur sayısı artıyor, okur sayısının artmasının yanında online bulunan yazar sayısıda artıyor. haa yazmıyorlar ayrı ama kesinlikle yazılanları okuyor ve bir şekilde tepkilerini gerek oyla gerekse mesajla belirtiyorlar. ilk yazdığım giriler bile hala oylanıp olumlu veya olumsuz tepki alabiliyorum. insan yazdığı şeylerin okunduğunu bilmesi güzel bir şey ve tekrar yazmak için şevk veriyor. sonuça yaklaşırken performansından bir düşüş olduğunu sanmıyorum itü sözlüğün, aksine arttığını yazılan giri sayısı veya açılan başlık sayısında bir azalma var gibi görünsede yazılan girilerin kalitesi bakımından (en azından %90'ının ) arttığı, yazmanın ve okumanın zevk verdiği bir yer haline geldiği gözlemlemek çok zor değildir.
bir de kendi açımdan bir değerlendirme kriterim var sözlükler için. düzenli olarak haftanın en beğenilen girilerini bakın. oradan anlayabilirsiniz bir sözlüğün kalitesini.
daha fazlasını oku

belki ilginizi çeker
itü sözlük