istanbul'a sadece bir kere gitmeme rağmen,arasıra rüyalarıma bile girecek kadar çok dimağımda yer etmiş; türkiye'nin (canım memleketim adana da dahil) en tapınılası caddesidir bence.işe mi gidiyosun; sabahın köründe git taksim'e bir kahvaltı yap şöle,ardından gezin istiklal'de...işten mi çıktın?git dolaş istiklal'de,kaptır kendini kalabalığa,seyredal caddenin eşsiz karmaşasını...sevgilinle misin?dal istiklal'e,gir fransız sokağı'na,yaşa doruklarında romantizmi..sevgilinden ayrıldın mı yoksa?uç istiklal'e,dal seyre gelen birbirinden güzel hatunları gezinmekte olan yüzlerce ve unutmaya çalış bir nebze de olsa üzüntünü...gerçi o alternatif uçuk müzisyenleri dinlemek de her derde deva olabilir ama sen bilirsin,mekan herşeye açık yaşamasını bilirsen.karnın acıktı mı da git istiklal'e olur mu?uzatıver kafanı sağdan dar sokaklara,midyecilere,seyyarlara...hele bir günlüğüne gelmişsen oraya,her adımını saya saya,saatlerce,kaldırım taşlarını bile ezberlercesine gez dolaş,seyre dal istiklal'de...
az önce istanbul'da olan arkadaşıma mesaj attım;"gez,dolaş,gör istiklal'i benim yerime.fotoğraflarını da çek ki bir nebze de olsa dinsin özlemim." dedim.hastasıyım isitklal'in,kıymetini bilmek gerek istanbul..
edit: @2004252 no'lu girimin ardından hemmen bir kontrol ettim,düzelttim.
daha fazlasını oku