haldun üstünelhaldun üstünelhaldun üstünelhaldun üstünel
haldun üstünel

garip bir şekilde transfer dahisi olarak gösterilen galatasaray yöneticisi. canaydın döneminden o kadar alışılmış ki iş bitiremez adamlara, işini yapan, yapmak zorunda olan adam görünce kendimizden geçiyoruz. evet, klübe baros, kewell, meira ve son olarak da kader keita gibi yıldızların dahil olmasında bireysel anlamda emeği geçmiştir, kendisine de emeklerinden ötürü hürmetlerimi sunarım. fakat bu oyuncular da çakıl taşıyla kandırılmadılar. son yıllarda çaptan düşen baros için 5 milyon euro gibi azımsanmayacak bir rakam verildi. ispanya'dan böyle bir teklif alacak olsaydı sanmıyorum seçimi türkiye olurdu. kewell neredeyse futbolu bırakma noktasındaydı ve bonservisi elindeydi. yılda 20 maç oynayacak bir oyuncu için kimse 2 milyon euro gibi bir ücreti (ekstraları hariç) vermeye yanşmamış olsa gerek. ama bu transferler riskli olsalar da tuttular ve başarı sağladılar. ancak dediğim gibi klübe de bu ekonomik darboğaz da ciddi anlamda maddi külfetleri oldu. sonuçta parayı bastığız zaman alıyorsun oyuncuyu. kader keita'da da olduğu gibi. evet çok kaliteli, yerinde bir transferdir. buna şüphe yok. ama 2 sezon lyon'da yedek beklemiş bir oyuncu için 8 milyon euro+ekstralar ödeyince her ne olursa olsun buna transfer başarısı, haldun efsanesi olarak bakamıyorum. çünkü para konuşuyor, haldun'un at kuyruğu değil ki. kimse kara kaşına , kara gözüne bakıp oyuncuları hibe etmiyor, klüp kasasından ciddi paralar akıyor ve transferler bu sebeple olabiliyor. elbette modern, çalışkan bir yönetici ama çaptan düşmeye başlayan oyuncuları ciddi paralara klübe kazandırmayı da başarı olarak algılayamam. lille, kader keita'yı 18 milyon euro ya lyon'a satmadan 2 sezon önce milyon euro ya varmayan cüzi bir rakama mal etmiş. eğer bir gün böyle bir oyuncu çekip çıkartırsa ve o kadar büyük paralara satıp klübe girdiği sağlayabilirse bu adam olmuş diyebilirim. çantanda 8 milyon euro varsa ve kader keita'yı transfer etmek istiyorsan seni buyur ederler adın mahmut olsa da. abartmaya gerek yok.

zorunlu edit:

neden bu kadar tepki çekti bu giri anlayamadım. ya iyi anlatamadım ya da anlatmak istediğim iyi anlaşılamadı.

sezon başı 30 yaşındaki meira'yı 5 milyon euro'ya transfer ederken, barcelona'da manchester united'dan eski oyuncusu gerard pique'yi transfer etti aynı paraya. maaş olarak da meira'nın üstünde bir ücrete imza attığını sanmıyorum. meira'nın zenit'e gidene kadar ki süreç de ne büyük hatalar yaptığı, yarattığı hayal kırıklığını biliyoruz. bir de pique'nin barcelona'da başardıklarını. eğer haldun üstünel çıkıp 24 yaşındaki pique'yi getirseydi meira'nın yerine işte ben o zaman büyük bir futbol adamı olduğuna inanırdım üstünel'in. demek istiyorum ki çaptan düşmeye başlayan adamları transfer etmek büyük bir başarı olarak lanse edilmemeli. kaldı ki ciddi paralar ödüyorsun. eğer üstünel, bana baros'un banik ostrava'da ki halini bulabiliyorsa, monaco'ya gitmeden önceki nonda'yı keşfedebiliyorsa, henüz patlama yapmamış metz'de ki ribery'i alabiliyorsa ve bu oyuncuların büyük paralara satılmasına yardımcı oluyorsa işte o zaman gerçekten büyük bir futbol adamıymış derim. ya da bana gidip ispanya ümit milli takımın filanca önemli genç yeteneğini takıma kazandırıyorsa, veya italyan, fransız işte o vakit büyük iş yapmıştır benim gözümde. keita iyi transferdir. yine de tebrik ediyorum. ama 8 milyon euro'yu verdiğin zaman bu adamı almak zaten sorun olmuyor ki. sen bana 5 milyon euro verip 3 sene sonra 25 milyon euro'ya satabilecek adam bulabiliyor musun? çünkü elalem buluyor. işte bütün mesele bu. yoksa yine de işine, çabasına, yaptıklarına saygım sonsuz.
daha fazlasını oku

belki ilginizi çeker
itü sözlük