fenerbahçe üzerine bir inceleme yapmak gerekirse;
öncelikle söylenmeli ki fenerbahçe, türkiye ligi için hayli güçlü. şampiyon olmak için pek bir çaba sarfetmek gerekmiyor, zira on iki maç üst üste kazandığım oldu bu versiyonda, ki bundan önceki oyunları ve anadolu takımlarının içeride ne denli güçlü olduklarını düşünecek olursak bunun pek olağan olmadığı anlaşılır. türkiye kupası ise son derece gerçekçi, gruptan çıktım, çeyrek finalde galatasaray'ı, yarı finalde trabzonspor'u eledikten sonra finalde ankaragücü'ne 3-1 yenildim. realizmin gözü kör olsun.
takım düzeni ve transferlere gelinecek olursa...takımın kadrosu son derece yeterli olmakla beraber, bir iki alanda yapılacak takviyeler kadroyu dehşetengiz bir hüviyete büründürüyor. öncelikle mehmet topuz, açık ara türkiye ligi'nin en yetenekli topçusu. orta sahanın sağında ve ortasında çok iyi oynuyor. benden duymuş olmayın ama, wbr mevkiine koyup okla ta en uca dek gönderir iseniz, soldaki carlos'tan da feyz alarak cafu oluveriyor. hakan yakın da iyi bir seçenek. türkiye ligi'ndeki yabancı oyuncuların pek çoğu son derece yetenekli, ancak yerliler için aynı şeyi söylemek biraz zor. genç oyuncu aranıyorsa beşiktaş'tan batuhan karadeniz ve ankaragücü'nden murat duruer derim. gökhan ünal ilk sezon sonu serbest kalıyor. takımın kendi başlangıç kadrosunda ise ilhan parlak ve yasin çakmak'a dikkat. şans verilirse harikulade işler yapabiliyorlar.
şampiyonlar ligi...ilk sezonda gruptan ikinci olarak çıktıktan sonra, ikinci turda arsenal'e dışarıda 3-1, içeride 1-1'lik skorlarla elendim. taraftarlar sanki her sene çeyrek final oynuyormuşçasına pek hayal kırıklığına uğradılar, çok rencide oldum. ancak söylemeliyim ki fenerbahçe umut veriyor. yapılacak takviyeler ve takımın oturması ile birkaç yıl içinde avrupa'da iddialı bir konuma gelmek olası.
ve son olarak püf noktalar, taktik düzen. pas anlayışını short, tempoyu normalin biraz üstü, closing down artırılmış bir hale getirirseniz savaşan orta sahalı, iyi bir takım oluşturursunuz. training sekmesinde de strength ve tactics ağırlıklı yeni bir program hazırlamak, oyuncu performansları açısından çok olumlu sonuçlar doğurabiliyor. 2009 yılının haziran ayında, "yeter lan italya'ya bakayım" diyerek bıraktığım, türkiye lig ve kupa şampiyonu, şampiyonlar ligi çeyrek finalisti takımın kadrosu aşağıdaki gibidir. bu taktiğin hazırlanmasına zamanında bana esin vermiş olan franktherabbit kardeşime teşekkür etmeden geçmem.
-------------------------------------serdar-------------------------------
-------------------yasin-----------lugano-----------eduardo---------
--mehmet topuz-----------------------------------------------roberto carlos---
-------------------appiah-------------------------ever banega---------------
----------------------------------alex de souza-----------------------------
-----------------ilhan parlak----------------------kezman-------------------
not 1: bologna ile sürdürmekte olduğum maceranın geniş özeti de, yaşam ve yapım yaşamasındadır.
not 2: sigames= pusulayı şaşırmak.
daha fazlasını oku