deniz gezmişdeniz gezmişdeniz gezmişdeniz gezmiş
deniz gezmişdeniz gezmişdeniz gezmişdeniz gezmiş
1 2 3 geri
yakalandıktan sonra idam edileceğine son derece inanan ve o anı kafasında saniye saniye planlayan insan. kendi sözlerinden;

"o saniyeyi çok iyi somutladım. bir mitinge gider gibi gideceğim idama. asılma günü gelip çatınca o sevdiğim giysilerimi giyeceğim, postallarımı, parkamı. beyaz ölüm gömleği giydirmek isteyecekler, giymeyeceğim. traş falan da olmayacağım. önce gidip orda oturacak, bir sigara yakacağım, sonra demli güzel bir çay içeceğim. ha bak, rodrigo'nun o ünlü gitar konçertosunu dinlemek isterim orda. sanırım, asılacak bir insanın son isteğini geri çevirmezler. sonra, urganı kendim geçireceğim boynuma. ve dönüp, orda asılmamı seyredenlere "burda ölen yalnızca bedenimdir" diyeceğim, "ama düşüncemi öldüremeyeceksiniz, düşüncem yaşayacak"."

görüntüleri de vardır, karar açıklanınca yusuf aslan'ın aksine hiç üzülmedi, dimdik durdu ayakta. babası ona "dur olum daha meclisi var cumhurbaşkanı var" demiş, o da "baba onlardan hiçbirinden hayır çıkmaz. sen kendini ona göre hazırla, nene lazım" diye cevap vermiş.

velhasıl, işin yanlışı doğrusu ideolojisi inancı üzerinde durmayacağım. gördüğüm, duyduğum, bildiğim kadarıyla dimdik durmuş inandığı şeyin arkasında. dimdik.. öyle dik duracağız, doğru gideceğiz diyen kabadayı bozmaları rahmetli particiler gibi değil.

**

üzerinde durmayacağım dedim ama, söylemezsem çatlarım. bu öğrenci hareketlerine silahı şiddeti ilk sokan ckmpdir de, deniz gezmiş'in cenahı da buna fikirle inançla karşı duracağına filistin kamplarına katılmış, onlardan geri kalmamıştır. bence yanlış yapmış yanlış etmiştir. thko denen şey de gerilladan farksızdı.
keşke böyle yorumlamasaymış olayı. böyle dik duran birisinin şiddete ucundan bile bulaşmış olması iyi değil bence.
daha fazlasını oku

belki ilginizi çeker
itü sözlük