ilk önce sözlükte yapılan yorumlara bir takım sözüm olacak avatar the last airbander bir anime serisidir.
oradan çıkıp birisi demiş japonlar yapmadığı için anime diyemeyecegim falan diye amerikalılar yapınca olmuyormuş bla bla... kardeşim anime japon çizim sanatıdır bunu türklerde yapar iranlılarda önemli olan o çizim tekniğini kullanabilmek sonra millet o yazıyı okuyunca aklında animeyi sadece japonlar yapabilir japonlar yapınca adı anime olur gibi densiz düşüncelere girecek araştırmadan emin olmadan yazmayalım lütfen ya da yanılmıorsam veya pek emin olmamakla beraber şeklinde ibareler kullanın.
diger bir taraftan, anime gerçekten hoştur, iyidir.
hayatımda izledigim en iyi anime midir? sorusuna sanırım dragon ball'u ben bundan daha çok sevmiştim, daha bir gaza gelerek izlemiştim diyebilirim. karakterler gerçekten saglamdır. spoiler vermeden yorum yapmak biraz güç olsada elimden geldigince minimum seviyede tutmaya çalışarak aslında beceriksiz gibi gözüken sokanın takımın beyni oldugunu kataranın anne rolü üstlendigini aang'in uzlaştırıcı oldugunu toph ve zuko hakkında ise karizma olduklarını söyleyebilirim.
yine animenin genelini kapsayan bir yorum yapmak gerekirse oluşturulan fantazi dünyası gerçekten çok superdir. ördek kaplumbagalar(kaplumbaga ördekler ya da tam anımsayamadım ismini ), uçan bizon , lemur.... vs vs daha ismi aklıma gelmeyen bir çok fantastik yaratık barındıran. gerek element bükmeleriyle gerekse dövüş sanatlarıyla bize sunulan fantazi dünyası o kadar harikadir ki içinde bulundugumuz dünya da da oradaki şeylerden yapabilmeyi ya da onları görebilmeyi istersiniz.
yine ilk olarak benim aklıma gelmemiş sanırım " bir bükücü olmak isteseydiniz ne bükmek isterdiniz?? "sorusuna cevabım kesinlikle su bükücü olmak isterdim şeklinde olurdu
(bkz: kan bükmek)
daha fazlasını oku