| | | |
astral seyahat ruhun bedenden kopuşu, kişinin fiziksel bedeni dışında ve bilinçli bir şekilde başka mekanlara yaptığı yolculuk ve bu bedeniyle geçirdiği deneyimlerdir.
bedenimden sıyrılmıştım ve evet, uçuyordum diyenler olduğu gibi bunlar safsata diyenler de var. buna ciddi anlamda sardırıp sabırla egzersizlerini yapıp seyahat edebildiklerini iddia edenlerin yaşadıkları şeyler de birbirine benziyor genelde. bunu yapabildiğini söyleyen yakın bir arkadaşım da var.
bir gün ruhumuz bedeninden kesin olarak ayrılacak ve kesin son olan ölüm gerçekleşecek. ancak yaşamakta iken ruhumuz istediğinde bedenden ayrılıp hareket edebilir mi?
astral beden yeni ortamına geçiş yapabilir ve nasıl adapte olabilir, nelerle karşılaşır? bunlar benim mantığımı zorlayan şeyler. belki de bu bir beyin oyunu. şu bir gerçek ki bedenimizin algıları kısıtlı ve biz bu kısıtlı duyularımızla çevremizi algılamaya mahkumuz. şu an içinde bulunduğumuz sadece bir simülasyon. bir köpeğin bize göre kat be kat gelişmiş duyma yetisi bir baykuşun da görme yetisi varken biz hangi duyumuza ne kadar güvenebiliriz.
beyindeki, dokunma ve görme merkezleri arasındaki bağlantı kopukluğunun fiziki bedenin dışına
çıkıldığı hissi yaratabileceği varsayımı üzerine kurulu bir deney yapmışlar ve aslında kendimizi
gözlerimizin olduğu yerde algıladığımız saptanmış
böyle düşünürsek astral seyahat beyindeki, dokunma ve görme merkezleri arasındaki bağlantı kopukluğunun fiziki bedenin dışına çıkıldığı hissi yaratabileceği varsayımı üzerine kurulu olan bir yanılsamadır diyebiliriz. kısacası astral seyahate inanmıyorum ama evet bir güç var diyorum.
daha fazlasını oku