eğer elini tutunca kalbim bedenimi terk etmek üzere olduğu halde, sevgilim mutlaka beşi bir yerde isteyen ailesine karşı çıkmadığında,
olur olmaz bir yığın alakasız insanı evlenme an'ımızı görmeleri, dahası seviniyor gibi yapıp oynamaları, sonra oturup masalarda dedikodu yapmaları, arada gönüllerinden kopan altın maltın takı ziynet vb. takmaları, gelini yahut ailesini, beni yahut ailemi çekiştirmeleri, gece boyunca yorgun düşüp libido sıfır duruma gelme pahasına davetlilerle tek tek öpüşmeyi ve iyi dileklerini kabul etmeyi göze alarak düzenleyeceğimiz düğünde ısrarcı olup da ailesini işin içine illa ki katacaksa; ayrıca mevzu onu ve beni aşıp aileler arası bir bilgi, görgü alışverişine dönüşecekse, kabul etmediğim her durum ve öneride aile azaları tarafından azarlanacaksam,
balayı için bile illa ki bir karar veren çıkacaksa, balayı günü ya da ertesi gün densiz aile üyeleri tarafından rahatsız edilerek durumun mahiyeti sorgulanacaksa, eşim ailelerden herhangi birinin ille de onların oturduğu yere yakın bir ev tutmamızda ısrarcı olmalarından rahatsızlık duymazsa, rutinleşen hayatımıza kısa sürede uyup da değişikliği, meşki, insanın o en güzel duygularını daha ilk yılımızda rafa kaldırdığımızda, birbirimiz zaman içinde yeni yeni tanıyıp dır dır edip rahatsız edeceksek, üstelik bundan ailemizin de haberi olacaksa ve burunlarını gene sokup çözüme kavuşturmaya çalışacaklarsa, iş ortamının gerginliğini eve de yansıtacaksak, zorunlu akraba ziyaretlerine katlanmak zorunda kaldığımızda, dahası yaranmak için çok şey yaptığımız halde yine de kayınana ve kayınbabalara yaranamazsak
yerim ben böyle aşkı.
daha fazlasını oku